ISO 9001logo-gmp  VCA 2-sterlogo-vkl Logo CO2 ERBO-logo-FC

DSC 0094

RVDM

21 december 2022

Vanaf maart 2023 wordt het verplicht te werken met het digitale vervoersbewijs dierlijke meststoffen in plaats van de papieren variant.

 

rVDM werkt realtime en digitaal. Dat heeft voor iedereen, zowel voor vervoerders, leveranciers als afnemers van mest gevolgen voor de administratie. De belangrijkste wijziging is dat wij straks voor, tijdens en na het vervoer digitaal gegevens doorgeven aan de overheid. Wij werken hiervoor met een systeem waarbij de planning en onze chauffeurs de gegevens via een app doorgeven. Op dit moment werkt een deel van onze chauffeurs al met deze app ipv het papieren VDM en de eerste reacties van zowel de chauffeurs als kantoor zijn goed. Leveranciers en afnemers moeten vanaf de ingang in maart 2023 gegevens achteraf binnen zeven dagen na het vervoer digitaal bevestigen. RVO berekent voortaan de hoeveelheden fosfaat en stikstof van de geleverde mest op basis van labanalyse en forfaits. Deze gegevens kunt u daarna inzien via mijn.rvo.nl.

 


Vanaf 1 maart 2023 doen zowel  leverancier als  afnemer ná het vervoer binnen zeven dagen de digitale bevestigingsmelding via e-CertNL of via een BMS. Voor e-CertNL heeft u een account nodig. U maakt een account aan door voor het eerst in te loggen op e-cert.nl, meer info.  Dit doet u met eHerkenning niveau2+. Als u nog geen eHerkenning heeft, dan kunt u dit aanvragen op
www.eherkenning.nl.


Doordat er geen papieren doorslagen meer worden verzonden per post, sturen wij de overzichten en facturen per e-mail. Graag ontvangen wij daarom uw e-mailadres via onderstaande gegevens.

De Samenwerking BV: mest@desamenwerkingbv.nl Telnr.: 0561-421641

SWW Agro BV of Vink BV: info@swwagro.nl Telnr.: 0521-700300

 

Particulier?
Bij ons in het systeem bent u bekend als particulier, als u mest wilt laten aanvoeren heeft u vanaf 2023 een relatienummer bij RVO nodig. Het nummer is eenvoudig aan te vragen op de site van RVO: https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarische-registratie. Ons advies is doe dit voordat de mest vervoerd wordt, zodat u uw relatienummer op tijd aan ons kunt doorgeven.

Als u een UBN (uniek bedrijfsnummer) heeft, dan heeft u automatisch al een relatienummer. Om de nummers te kunnen zien kunt u inloggen op: www.mijnrvo.nl. Het inloggen doet u met uw DigiD.


Onze tip: Maak de benodigde accounts alvast aan, zodat u klaar bent voor het rVDM. 
Heeft u vragen of kunnen wij ergens bij helpen, laat het ons gerust weten!

Alvast bedankt en wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd


Met vriendelijke groet, 

De Samenwerking BV / SWW Agro

 

 

  • Afbeelding1
  • DSC_0094

 

 

 

 

 

 

Nieuws loonbedrijf

437959828 869422081658556 3649963422606211762 n 1

Grasoogst

13 april 2024

Afgelopen dagen ook het eerste gras en groenbemester gemaaid en in de bult gereden met de hakselaar en ladewagen. We hopen dat de weersomstandigheden ook de rest van het landwerk binnenkort gaan toelaten.

Lees meer...