ISO 9001logo-gmp  VCA 2-sterlogo-vkl Logo CO2 ERBO-logo-FC

Afbeelding1

Over bodem, koe en voer; wat is het beste voor de boer?

27 augustus 2022

Op donderdag 15 september wordt er een leuke informatieve dag georganiseerd in Steggerda door dierenartsen, voerspecialisten en loonwerker.

 

Over bodem, koe en voer; wat is het beste voor de boer?

Meld je aan voor een gezellige en informatieve ochtend of middag bij één van onze gezamenlijke klanten, R. Hettinga te Steggerda, op 15 september 2022

Beste melkveehoud(st)er,

In deze roerige tijden met hoge kosten, maar gelukkig ook goede (melk)opbrengsten en waarin veel wordt gesproken over o.a. stikstof, willen wij graag met u ook even wat anders doen en een leuke dag organiseren. Op deze dag willen wij, samen met u, stilstaan bij diverse (andere) mineralen die een belangrijke rol spelen op uw bedrijf en dat toegespitst op de bodem, uw (ruw)voer en uw vee. Mede door een groot enthousiasme van één van onze gezamenlijke klanten, Romke Hettinga te Steggerda, willen wij graag vanuit een ieder z’n specialisme interactieve workshops houden op dit melkveebedrijf over:

• Bodem: waarop te letten bij de juiste bemesting/bekalking, aan de hand van een uitgebreide grondanalyse (geen derogatiemonster) met daarop niet alleen stikstof en fosfaat

• Koe: de invloed van pens- en darmfunctie op de mineralenhuishouding; naast het bepalen van de mineralenstatus zoomen we letterlijk in op de darm- en pensflora.

• (R)uwvoer: waarop te letten m.b.t. de juiste mineralen-aanvulling, b.v. aan de hand van een uitgebreide ruwvoeranalyse met daarop ook de mineralen en sporenelementen

Op deze manier hopen wij antwoord te geven op al uw vragen rondom een gezonde bodem en veestapel met praktische tips.

Afhankelijk van het gekozen dagdeel (ochtend of middag) eindigen of starten we deze workshops met een lekkere warme lunch, verzorgd door het cateringbedrijf van boerenzoon en topkok Jan Smink, waarbij uiteraard ook voldoende gelegenheid is voor bijpraten met uw collega-melkveehoud(st)ers.

- Het ochtendprogramma start om 9.45 uur en eindigt om 13.00 uur

- Het middagprogramma start om 12.30 uur en eindigt om 16.00 uur

Locatie: R. Hettinga, Leemweg 33, Steggerda Datum: donderdag 15 september 2022

Aanmelden met vermelding van het aantal personen en welk dagdeel (ochtend of middag), bij voorkeur via aanmelden15september@hotmail.com en anders bij De Samenwerking (0561-421641), Dierenkliniek Wolvega (0561-612282) of Weidse Blik (0513-416162). Er is een max. aantal deelnemers per workshop, dus meld je daarom tijdig aan (uiterlijk 1 september a.s.); m.n. ook voor het regelen van voldoende drinken en eten. Graag tot ziens op 15 september a.s. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen: u krijgt van ons nog een definitieve bevestiging m.b.t. deze dag en wanneer u wordt verwacht. Graag tot ziens en wij zullen zorgen dat u niet met lege handen naar huis gaat.

Geroganiseerd door;
Dierenkliniek Wolvega
Weidse Blik Joure
De Samenwerking BV Elsloo

klik hier voor gehele document

 

Nieuws loonbedrijf

Mest-3

Mestseizoen 2024

16 februari 2024

Het drijfmestseizoen van 2024 is vandaag van start gegaan op het grasland.

Lees meer...