Volg ons op: 

logo-twitteryoutube-icoon

Doorzaaien-5-4

Aanpak Grasland

Als gevolg van een aantal droge jaren en dit jaar een vochtig  jaar is er op plekken een  flinke schade aan de grasmat ontstaan.  Beoordeel uw grasland op een holle zode /open plekken en neem tijdig passende maatregelen.

 

Om ruwvoertekort te voorkomen/beperken is het raadzaam om alvast een goed plan klaar te hebben voor het komende grasseizoen.

Als gevolg van de zware eerste snede liggen er nog steeds veel restanten tussen de grassen op de grond en dit beperkt de ontwikkeling van de huidige graszode. Wij adviseren na het maaien te wiedeggen als er paar droge dagen volgen en de restanten van het land te verwijderen. Vervolgens kan beoordeeld worden of doorzaaien noodzakelijk is om een volle grasmat te krijgen. Tevens wordt het veel voorkomende ruwbeemd bestreden met wiedeggen.

Ons advies is om per perceel te beoordelen wat de beste aanpak is. Doorzaaien, vernietigen en opnieuw inzaaien of wellicht een (plaats-specifieke) onkruidbestrijding.

ZODE

 Doorzaaien:

 Ter verbetering van de bestaande zode kan De Samenwerking BV u van dienst zijn met het doorzaaien van deze zode middels de Vredo doorzaaimachine.

  • Vredo dubbele schijven systeem.
  • Zaad netjes in een kleine snede in de zode; zorgt voor een snelle kieming en worteling van het graszaad.
  • Zaai-afstand van 7,5cm.
  • Klaver doorzaaien in bestaande zode. klik hier voor meer info
  • De zaaddosering is traploos instelbaar van 2 tot 75 kg per hectare.
  • KWALITEIT, CAPACITEIT en RESULTAAT.

Voor het doorzaaien adviseren wij een mengsel met tetra’s. Het vitale tetraploide gras kiemt vlot en vestigt zich snel tussen de oude grassen. Tevens kunnen wij biodiversiteitsmengsels / klavermixen in de bestaande zode doorzaaien.

 

(Her) Inzaaien;

Voor het vernietigen van uw grasland het opnieuwe inzaaien bent u bij De Samenwerking aan het juiste adres om alles te kunnen laten uitvoeren.
De Samenwerking BV werkt met een pneumatische zaai-machine van 3m1 breed opgebouwd op een rotorkopeg om een egaal zaaibed te verkrijgen. Uniek zijn de 64 uitlopen en de dubbele aandrukringen. De grond aangedrukt met een verkruimelrol. Aandachtspunt bij graslandvernieuwing is de gesteldheid van de pH. Bekalk tijdig!

Voor de meest actuele wet– en regelgeving mbt grasland vernietigen verwijzen wij u naar de website van RVO.

Graszaden:

Speciaal voor het grasland doorzaaien en herstellen van de zode bieden wij een hoogwaardig graslandmengsel aan tegen de laagste prijs FS DOORZAAIEN.
Het mengsel bestaat voor 50% uit tetraploïd middentijds Engels raaigras dat zich uiterst snel vestigt en 50% diploïd laat Engels raaigras dat zorgt voor een voldoende hoge zodedichtheid. Afhankelijk van de schade aan het grasland adviseren wij 15-40 kg/ha. door te zaaien.

Wij hebben op dit moment nog een ruime voorraad van onze grasmengsels in Elsloo op voorraad. Wel adviseren wij om tijdig te bestellen.

 

 IMG 9965-1Klik hier voor meer informatie over graszaad.

 

 

 

 

  • Doorzaai-1.5
  • Doorzaaien-5-4
  • Holle_zode
  • ZODE

Nieuws loonbedrijf

FARMSAAT-1

Maïszaden FarmSaat 2022

19 november 2021

De Samenwerking BV is exclusief dealer van FarmSaat maisrassen.

Lees meer...