Volg ons op: 

logo-twitteryoutube-icoon

Doorzaaien-5-4

Aanpak Grasland

 

Droogte en muizenschade hebben gezorgd voor flinke schade aan de grasmat.  Beoordeel uw grasland op een holle zode /open plekken en neem tijdig passende maatregelen.

Het grasland kleurt bruin; grassneden gaan verloren en onkruiden vestigen zich op de open plekken in de zode.

 

Om ruwvoertekort te voorkomen/beperken is het raadzaam een goed plan klaar te hebben voor het komende grasseizoen.

Graszaad kiemt bij een bodemtemperatuur van 8-10ºC. Doorzaaien heeft de meeste kans van slagen in het vroege voorjaar. De concurrentiedruk van het aanwezige gras in dan immers een stuk lager. 

 

Ons advies is om per perceel te beoordelen wat de beste aanpak is. Doorzaaien, vernietigen en opnieuw inzaaien of wellicht een (plaats-specifieke) onkruidbestrijding.

ZODE

 Doorzaaien:

 Ter verbetering van de bestaande zode kan De Samenwerking BV u van dienst zijn met het doorzaaien van deze zode middels de Vredo doorzaaimachine.

  • Vredo dubbele schijven systeem.
  • Zaad netjes in een kleine snede in de zode; zorgt voor een snelle kieming en worteling van het graszaad.
  • Zaai-afstand van 7,5cm.
  • Klaver doorzaaien in bestaande zode. klik hier voor meer info
  • De zaaddosering is traploos instelbaar van 2 tot 75 kg per hectare.
  • KWALITEIT, CAPACITEIT en RESULTAAT.

Voor het doorzaaien adviseren wij een mengsel met tetra’s. Het vitale tetraploide gras kiemt vlot en vestigt zich snel tussen de oude grassen. Tevens kunnen wij biodiversiteitsmengsels / klavermixen in de bestaande zode doorzaaien.

 

(Her) Inzaaien;

Voor het vernietigen van uw grasland het opnieuwe inzaaien bent u bij De Samenwerking aan het juiste adres om alles te kunnen laten uitvoeren.
De Samenwerking BV werkt met een pneumatische zaai-machine van 3m1 breed opgebouwd op een rotorkopeg om een egaal zaaibed te verkrijgen. Uniek zijn de 64 uitlopen en de dubbele aandrukringen. De grond aangedrukt met een verkruimelrol. Aandachtspunt bij graslandvernieuwing is de gesteldheid van de pH. Bekalk tijdig!

Voor de meest actuele wet– en regelgeving mbt grasland vernietigen verwijzen wij u naar de website van RVO.

Graszaden:

Speciaal voor het grasland doorzaaien en herstellen van de zode bieden wij een hoogwaardig graslandmengsel aan tegen de laagste prijs. FIELD STAR MUIZENVAL
Het mengsel bestaat voor 50% uit tetraploïd middentijds Engels raaigras dat zich uiterst snel vestigt en 50% diploïd laat Engels raaigras dat zorgt voor een voldoende hoge zodedichtheid. Afhankelijk van de schade aan het grasland adviseren wij 15-40 kg/ha. door te zaaien.

 

Wij hebben op dit moment nog een ruime voorraad van onze grasmengsels in Elsloo op voorraad. Wel adviseren wij om tijdig te bestellen.

 

 IMG 9965-1Klik hier voor meer informatie over graszaad.

 

 

 

 

  • Doorzaai-1.5
  • Doorzaaien-5-4
  • Holle_zode
  • ZODE

Nieuws loonbedrijf

Gras 1.1

Grasoogst

12 juli 2021

Afgelopen weken hebben onze medewerkers weer een grote hoeveelheid gras geoogst.

Lees meer...