Volg ons op: 

logo-twitteryoutube-icoon

AiCPlus 180717024-klein

Onkruidbestrijding in grasland

8 oktober 2019

Het najaar is zeer geschikt voor het uitvoeren van een onkruidbestrijding in grasland. De sapstromen in de onkruiden gaan richting de wortel en de kans op een goed resultaat wordt hierdoor vergroot.

De droge zomer is van grote oorzaak geweest op de ontwikkeling van vele onkruiden in grasland. Met name ridderzuring, muur en paardenbloem hebben een flinke bezetting verkregen in percelen grasland.

Onkruidbestrijding is zeer effectief en zorgt voor een hogere opbrengst, voederwaarde en draagt bij aan de grassamenstelling en conditie van het weiland. Daarnaast stoelt gras in het najaar van nature sterk uit en heeft dan de kracht om de kale plekken, die ontstaan als gevolg van dood onkruid, dicht te groeien zodat de grasmat in het voorjaar voller is. Is de zode erg hol, dan is het doorzaaien na het spuiten een goede optie.

De Samenwerking Bv kan de onkruidbestrijding uitvoeren zowel plant-specifiek bij het onkruid ridderzuring als volvelds wanneer er meer dan alleen ridderzuring staat.

Voor meer info en alle voordelen van het plant-specifiek bestrijden van ridderzuring in grasland: Klik hier voor meer informatie en film

  

  • AiCPlus 180717024-klein
  • IMG_7776

 

 

 

 

Nieuws loonbedrijf

20200626 092623

Zomeronderhoud watergangen

26 juni 2020

De Samenwerking BV is bezig met het zomeronderhoud uit te voeren aan de watergangen voor Wetterskip Fryslan.

Lees meer...