Volg ons op: 

logo-twitteryoutube-icoon

Taakkaart De Samenwerking BV 4

Plaatsspecifiek bemesten

22 april 2016

In samenwerking met loonbedrijf Thijssen en Agrifirm Plant neemt De Samenwerking BV deel aan een project van het blad Veeteelt bij melkveehouderij Kroes in Katlijk.

Gedurende het grasseizoen 2016 wordt de gewasopbrengst aan gras getracht te verhogen door toepassingen van precisielandbouw. Dit op basis van de verkregen kaarten van drones en bodemscans. De drone van loonbedrijf Thijssen brengt snel en gedetailleerd groei- en opbrengstverschillen in beeld.

De kaarten worden door De Samenwerking BV in eigen beheer met de computer omgezet in taakkaarten per perceel en de taakkaarten worden gekoppeld aan het juiste plaatsspecifieke bemestingsadvies van Agrifirm per perceel.

De taakkaarten worden vervolgens ingelezen in de boordcomputer van de tractor met kunstmeststrooier. Op basis van de taakkaarten kan er plaatsspecifiek met een variabele dosering worden bemest. Dynamisch bemesten. Op deze manier kan er op basis van een absolute stikstofgift worden gewerkt. De Samenwerking BV werkt met een RTK-GPS systeem waarbij een variabele dosering met taakkaarten wordt afgelezen in de rijrichting. Dit is zeer uniek en zorgt voor een hoge nauwkeurigheid.

De Samenwerking BV heeft hiermee afgelopen jaar een exactheid weten te bereiken van 2kg kunstmest per ha. Dit op basis van het verschil in gift zoals vooraf bepaald in de taakaarten en de werkelijke gestrooide hoeveelheden kunstmest. Dit is een zeer goed resultaat.

Kortom het verzorgen van de exacte hoeveelheid nutriënten op de juiste gewenste plaats en zonder overlap. Geen verliezen van dure kunstmest en opbrengstpotentie van het gewas tot doel.

De ervaringen en resultaten van melkveehouderij Kroes zijn te volgen in het blad Veeteelt en op de site.

Tevens kunt u hier vinden welke vormen van precisielandbouw bij De Samenwerking BV worden toegepast

  

  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_1
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_2
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_3
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_4
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_5
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_6
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_7
  • Taakkaart_De_Samenwerking_BV_8
  • Veeteelt-1

Nieuws loonbedrijf

IMG-20171005-WA0046

Maïsoogst 2017

7 oktober 2017

De maïsoogst van 2017 is volop aan de gang. De Samenwerking BV draait volop met 3 complete hakselploegen in de mais. 2 ploegen op wielen en 1 ploeg op rupsen. Op deze wijze kan De Samenwerking BV haar klanten voledig en goed van dienst zijn. Lees meer...